Detaljnije o organizaciji

Šta znači naziv „SVNIP“ ?

“ Sistem vrednosti nije izbor pojedinca. “ – Da pojasnim. Ne radi se ovde o izboru tipa – ja biram da se držim određenog sistema vrednosti. Radi se o projekciji sistema vrednosti u ovom društvu. Naše društvo, kao i svetsko, došlo je u tačku na istorijskoj liniji gde se „sistem vrednosti“ može definisati, kako kome odgovara, a ne biti koncizan i vrlo definisan, kao što zapravo jeste. Zdrav. Čojstven. Dostojanstven.

Organizacija SVNIP je zvanično osnovana 20. Septrembra, 2014. godine, u Beogradu.

Nadam se da će vam se rad grupe svideti. Prave vrednosti, sve češće čujemo da se, zanemaruju, zaobilaze i prevazilaze. Sami smo deo toga, svedoci. Svet je na rubu nestanka, i to ne zbog toga što smo bog zna koliko zagadili životnu sredinu, ubili tog i tog čoveka ili pokrenuli rat protiv neke nacije. Nestaćemo jer u nama nestaju emocije, saosećanje i ljubav.

Definicija organizacije

SVNIP je neprofitna nepolitička kulturološka organizacija osnovana 20. Septembra, 2014. godine u cilju širenja pravih vrednosti putem svog delovanja u vidu članaka, kritika, recenzija a kasnije i drugih akcija koje ćemo sprovoditi. Putem druženja i prostog širenja pozitivne energije i pravičnih stavova koji su sve manje zastupljeni kako u globalnom, tako i u našem lokalnom društvu. Želimo da podstaknemo očuvanje pravih vrednosti, dostojanstvenog i normalnog razmišljanja, promocije pravih stvari koje se sve brže i brže zaboravljaju ili zataškavaju, jer se na promociji istih, ne zarađuje novac. Najvažnije je istaći sledeće, iako u samom početku piše: Ovo nije politički sajt, politička organizacija ili inicijativa i to nas uopšte ne interesuje. Opseg materije kojom se SVNIP bavi je kulturno-egzistencijalnog značaja našeg društva i nije političke prirode. Nastojaćemo da obezbedimo kvalitetan materijal(za sada samo u vidu teksta) i aktivno se baviti promocijom pravih i dobrih stvari koliko god to mi dobro možemo, na svoj način. Mi Vas molimo da nam izađete u susret i ne budete pasivni po ovom pitanju, pa podržite naš rad na neki od mogućih načina putem društvenih mreža u kojim je naša organizacija aktivna(Facebook,Instagram,Twitter,Tumblr).