O nama

Da li se pronalaziš u ovim stavovima?

 

1. Ne želim društvo u kome je svaki korak koji napravim politika! Ne želim da budem član nijedne stranke. Ne želim da budem nečiji poltron i plaćenik za njegov kriminalni san. Moji stavovi i ličnost se ne prodaju za novac!

2. Ne dozvoljavam da moje mesto u društvu zauzme neobrazovani čovek čiji je jedini kvalitet neosnovano samopouzdanje!

3. Ne dozvoljavam da sa mnom vlada loše raspoloženje! Jači sam od sebe. Svet oko nas je loš onoliko koliko ga loše mi vidimo.

4. Ne dozvoljavam da budem deo nečijeg sna i budem iskorišćen kako od preduzetnika tako i od kvazi-inicijativa i organizacija koje su danas svakodnevica. Pravim razliku između „obećanja“ i realnosti.

5. Nemam idola, ja pratim ideal. Ne mislim da sam savršen ali ne vidim razlog zašto bi „slavne“ ličnosti stavljao ispred sopstvenog profila i time sebe obezvređivao i uskraćivao za uspeh koji mogu da postignem. Verujem da imam šansu da budem uspešan. Želim da dam sve od sebe da to ostvarim.

6. Ne verujem u organizacije i inicijative koje menjaju svet, želim organizaciju koja grupiše ljude oko zajedničkih zdravih ideja, stavova i podstiče me da menjam upravo sam sebe. Sve što želim od nje je da se nikada korenito ne izmeni u tom cilju i da me nikada ne razočara i izneveri.

7. Imam svoj identitet i ne stidim ga se. Volim mesto iz kojeg dolazim i u kojem sam rođen. Nikakva država niti grad ga ni u kom smislu nikada neće dostići niti zameniti. Volim svoj jezik, svoje pismo i svoju državu.

8. Ne dozvoljavam da mesto kulture zauzme šund i kič. Ne pratim zapadnjačke trendove.

9. Ne mrzim nikoga. Mržnja je bolest. Vera, boja kože i jezik kojim neko govori nisu merila ko je kakav čovek.

10. Nisam pristalica neoliberalizma i raznih lažnih moralnih standarda koji su svuda po svetu na najvišem glasu. Verujem u toleranciju koju vidim, ne hvalim se svojom dobrotom. Ne snimam svoja humana dela i ne učestvujem u sunovratu sveta na bilo koji od nabrojanih načina.

 


 

Želim mesto koje će biti pravi početak jedne ne-političke zajednice koja je neagresivna organizacija a u svrhu promocije pravih vrednosti, razumnog i pozitivnog razmišljanja i sveobuhvatnog napretka mene u svakom smislu kroz druženje i razmenu podataka i informacija sa ljudima koji su ambiciozni i zainteresovani za svet oko sebe, realni i pozitivni. Organizaciju i zajednicu gde neću biti član sa karticom koji finansira gazde(kojih ovde nema) već deo nečega za stvarno i svim srcem po prvi put, makar bio oficijalni član ili samo posmatrač.
Želim mesto koje pokreće običan čovek iz naroda, ne finansira elita. Mesto u koje neću da sumnjam jer je praktično deo mene. Ista smo ekipa. Isti nam je cilj. Ista nam je borba. Vreme i afiniteti su naši jedini razgraničavači!

Ako je odgovor da, ti si jedan od nas.
Ti si deo SVNIP.


Pročitajte detaljnije o organizaciji(pritisnite ovde).

3 Comments Add yours

    1. Hvala puno na podršci!

      Sviđa mi se

  1. Marko V. kaže:

    Kakav konkretan pristup organizacija ima prema problematici drustva, kojeg tipa? Da li obecavate neke vrste protesta, predavanja i sl. akcija koje podrazumevaju ipak radikalnije ucesce u drustvu ili?

    Sviđa mi se

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s